2016. december 1., csütörtök

Első gluténmentes kenyerem

Pontosabban csak idén az első, tavaly is voltak már próbálkozásaim, de azok borzalmasak lettek. Illatra elég sütőporos, pedig nincs is benne nagyon sok, de látszólag az sem hatott, mert nem igazán kelt meg. Felvágás után pedig így néz ki:
Sajnos az ízpróba után sem tudom elmondani, hogy beváltotta volna a hozzá fűzött reményeimet, de meg fogom enni, mert drága hozzávalókból készült: bio hajdinaliszt és bio zabpehely. Nagyon bátor voltam és mondhatni magam alkottam a receptet. Beletettem egyenlő arányban zabpehely darát és hajdinalisztet, kis szódabikarbónát és sütőport, hozzá kis sót, foghagyma granulátumot, oregánót és dió darabkákat, valamint  egy tojást, és vizet, majd kb 180 fokon kisütöttem. Egyelőre ez a kenyerem, remélem jövő héten már ügyesebb leszek. Lehet, hogy mégis csak jobb egy bevált receptet követni...